svebico.se-logga

Bingohallsägare döms för grovt brott mot lotterilagen 

Den 24 september 2014 kom domen mot en bingohallsägare som ställt ut spelautomater i två av sina bingohallar, en i Hofors och en i Nyköping. Hallägaren döms i Gävle tingsrätt för grovt brott mot lotterilagen. Straffet bestämdes till 15 000 kronor i böter och villkorlig dom samt en företagsbot på 400 000 kronor för företaget bakom bingohallarna. 

Sedan 2011 har Lotteriinspektionen haft ärenden gällande misstänkt illegalt spel i de två bingohallarna.Vid flera kontroller har vi påträffat spelautomater av typen ”Games Unlimited” och vi har kunnat konstatera att det varit möjligt att spela om pengar. För att anordna lotteri på spelautomater krävs tillstånd, vilket har saknats i dessa fall. Därför polisanmälde Lotteriinspektionen den ansvarige för bingohallarna för brott mot lotterilagen. Lotteriinspektionens anmälningar ledde slutligen till åtal och har nu resulterat i den fällande domen. 

Tillstånd för att bedriva bingospel finns dock. Tillstånd för bingo lämnas av länsstyrelsen i det aktuella länet. 

Domen kan komma att överklagas till hovrätten.

UPPDATERING 2014-11-04, domen är överklagad.

Etiketter: grovt brott bingo

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter