svebico.se-logga

Illegala spelautomater i beslag

Den 4 november biträde Lotteriinspektionen polisen i Trollhättan vid en insats mot illegal spelverksamhet på en pizzeria i Trollhättan. Lotteriinspektionen har vid ett flertal tillfällen konstaterat misstänkt brott mot lotterilagen på den aktuella platsen. Genom samverkan med polisen kunde gårdagens insats fenomföras. 

Den illegala spelverksamheten på platsen består i att det ställts ut spelautomater utan tillstånd som möjliggjort deltagande i ett icke tillståndsgivet lotteri. Det är bara Svenska Spel som får anordna spel på värdeautomater för allmänheten i Sverige och dessa kallas Vegas. 

- Det är ett omfattande problem med illegala spelautomater i hela Västra Götaland och vi ser mycket positivt på polisens insats. Vi biträder fortlöpande polisen i deras utredningsarbete och i eventuella kommande insatser mot denna typ av illegal spelverksamhet, säger Marcus Aronsson samordnare för olagligt spel på Lotteriinspektionen.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter