svebico.se-logga

Bingohallen i Mora polisanmäls

Lotteriinspektionen har polisanmält bingohallen i Mora. Anledningen är att bingohallen har bedrivit ett sammankopplat bingospel med andra hallar utanför Dalarna, utan tillstånd.

Marcus Aronsson är samordnare inom arbetsgruppen för illegalt spel på lotteriinspektionen, och han säger att man ser allvarligt på händelsen.

– Vi ska säkerställa att den svenska spelmarknaden är laglig, säker och tillförlitlig. De som spelar ska kunna lita på vinster, vinsplaner och liknande. Därför ser vi allvarligt på detta, framförallt ur konsumentsynpunkt.

Sammankopplade bingospel är när flera olika bingohallar spelar tillsammans för att prissummorna ska bli större. Man måste ansöka om tillstånd för att få spela på det här sättet och det hade alltså ägaren av bingohallen i Mora inte gjort. Ägaren hade heller inte ansökt om tillstånd för de fyra andra bingohallar som han också äger utanför Dalarna, därför anmäls även de.

Bingohallarna utanför Dalarna anmäls också eftersom de har haft elektroniska spelmaskiner utan tillstånd. Hallen i Mora har även den haft spelmaskiner utan tillstånd, men har nu tagit bort dem berättar Marcus Aronsson.

– Ja, vid tidigare kontroller under året så har vi upptänkt illegala spelautomater på den platsen. Men de är borta efter den senaste kontrollen som vi har gjort.

Etiketter: lotteriinspektionen

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senaste nyheter