svebico.se-logga

Norsk spelmarknad allt närmare en licensmodell

För den som trodde att Norge ur spelmarknadssynpunkt var ”den sista sovjetstaten”, är det dags att spänna fast säkerhetsbältet. För en tid sedan gav den norska regeringen med statsminister Erna Solberg i spetsen till Lotteritilsynet – den norska motsvarigheten till LI – uppdraget att utreda en eventuell licensmodell, och nu har utredningen lagts fram: Länk>>>>

Slutsatserna i den färska rapporten? Att en licensmodell har klara fördelar framför dagens monopol i Norge. För att citera: ”Lotteritilsynet peker på at en lisensmodell gir myndighetene langt bedre kontroll med pengespilltilbudet. Det kan settes ulike tiltak til verks som holder både selskap og spillere ansvarlige, noe som kan gi færre negative konsekvenser sammenliknet med dagens enerettsmodell [...]”

Känns allt mer som Sverige ligger på efterkälken, medan vår egen regering staplar utredningar, rapporter och samordnare på varandra i stället för att skrida till verket…

Etiketter: licenssystem

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senaste nyheter