svebico.se-logga

Olagligt automatspel i bingohallar

Den 24 september 2014 dömdes en bingohallsägare i Gävle tingsrätt för grovt brott mot lotterilagen för att ha ställt ut spelautomater i två av sina bingohallar. Domen överklagades, men nu har Hovrätten för nedre Norrland fastställt tingsrättsdomen. Hallägaren döms för grovt brott mot lotterilagen och får villkorlig dom. Dessutom ska hallägarens företag betala en företagsbot på 200 000 kronor och 1 500 000 kronor till staten såsom förverkat värde av ekonomisk fördel av brott. Domen kan komma att överklagas.

Bakgrund
Sedan 2011 har Lotteriinspektionen haft ärenden gällande misstänkt illegalt automatspel i de två bingohallarna. Vid flera kontroller har spelautomater av typen ”Games Unlimited” påträffats. För att anordna lotteri på spelautomater krävs tillstånd, vilket har saknats i dessa fall. Därför polisanmälde Lotteriinspektionen den ansvarige för bingohallarna för brott mot lotterilagen. Lotteriinspektionens anmälningar ledde slutligen till åtal och har nu resulterat i en fällande dom.

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senaste nyheter