svebico.se-logga

Reglerade svenska spelbolag ökar sin omsättning genom internet

Lotteriinspektionens sammanställning av den svenska spelmarknaden för år 2015 visar att den reglerade marknaden för första gången sedan 2012 ökar i omsättning. Det är nätspelandet som står för den största omsättningsökningen.
År 2015 beräknas den reglerade svenska spelmarknaden ha haft en bruttoomsättning (före utbetalda vinster) på 45,6 miljarder kronor. Det är en ökning med cirka 690 miljoner kronor (+1,5 %) jämfört med 2014. Efter utbetalda vinster (netto) var omsättningen 16,7 miljarder kronor, en ökning med cirka 250 miljoner kronor (+1,5 %). Nätspelets nettoomsättning ökar på den svenska spelmarknaden, aktörer med svenskt tillstånd omsatte 3,6 miljarder (+8 %) och vi bedömer att aktörer utan svenskt tillstånd omsatte 4,4 miljarder kronor (+6 %).

Läs hela texten här>>>>

Etiketter: lotteriinspektionen

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senaste nyheter