svebico.se-logga

Spelautomater lagliga utan tillstånd

En man hade speldatorer på sin restaurang i Motala utan tillstånd. Men tingsrätten har kommit fram till att det är fullt lagligt - av rent tekniska skäl.
Åklagaren hade yrkat på brott mot lotterilagen, eftersom man menar att mannen hade sex stycken spelautomater uppställda i restaurangen utan tillstånd. Men tingsrätten ansåg inte att det var så enkelt. Datorerna har undersökts noga och man har enkelt kommit fram till att de inte kan utgöra spelautomater och därför inte kan omfattas av den lagstiftningen.
En stort bidragande anledning till att den bedömningen gjordes var helt enkelt för att det gick att besöka andra sajter än spelsidor. Dessutom var inte någon spelsida startsida och det gick dessutom inte att gå dit via någon banner. Utrustningen var alltså inte enkom framtagen för att spela på och därför är den laglig.
Tingsrätten skriver dock att "...även om det av utredningen får anses framgå att dehuvudsakligen har använts för att spela på. Datorernas och betalningsstationens tekniska konstruktioner synes istället vara framtagna särskilt för att kringgå lotterilagens tillämpningsområde". Rätten är alltså fullt medveten om att utrustningen har utformats för att kringgå lagen. Utrustningen omfattas alltså inte av lotterilagen, trots att restaurangägaren tog del av vinsten från det som spelarna spelade bort.
En man från det företag som sålde utrustningen till restaurangen åtalades också, men frikändes från brott mot lotterilagen.

Etiketter: spelautomater olagliga

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senaste nyheter