svebico.se-logga

Korrekt fördelning av bingovinsterna

En besökare på bingohallen i Östersund har skrivit ner sina funderingar kring om Bingohallen i Östersund blivit förfördelad i samband med Alliansbingon, där spelet sker gemensamt för Bingohallarna i Östersund, Kristinehamn och Bingopalatset i Karlstad.
Utrop för dessa hallar sker från Bingopalatset i Karlstad.
Dessa hallar ingår i det tillstånd som Lotteriinspektionen utfärdat 2016-12-19 enligt diarienummer 16Li4523. Till huvudkontrollant för dessa ingående bingohallar har Lotteriinspektionen utsett undertecknad.
Den bingokontrollutrustning som används är ProBingo och är typgodkänd av Lotteriinspektionen till och med 2017-07-30.
Genom typgodkännandet har Lotteriinspektionen kontrollerat att dragningsutrustningen uppfyller villkor och att slumpen ligger inom godkända intervall.
Möjligheterna till att få vinst i de olika hallarna är således oberoende av var själva utropet sker. Vinsterna i de olika hallarna fördelas således med utgångspunkt från själva det gemensamma bingospelet.
Insändarskribenten har också funderingar på varför inte alla hallar har samma serienummer på bingobrickorna.
Lotteriinspektionen utfärdar typgodkännande av bingobrickorna. Jag konstaterar att det på varje bricka står ett löpnummer. Varje hall har sitt ”brickintervall” så att datorn vid inläsningen kan läsa av från vilken hall brickan kommer ifrån. På detta sätt bokförs rätt bricka till rätt hall vad gäller såväl försäljning som vinst på brickan ifråga.
Varje bingohall sköter sin beställning av pappersbrickor från den godkända leverantören, och på brickan framgår att länsstyrelsen i respektive län beviljat tillstånd för bingospelet ifråga. Lotteriinspektionen har inte utställt några krav att alla pappersbingobrickor inom det sammankopplade bingospelet ska ha samma serienummer eller motsvarande.

Etiketter: bingo

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senaste nyheter